UGRÁS AZ OLDALRA

Kiváló verseny volt favágóknak Kiváló verseny volt favágóknak

Kiváló verseny volt favágóknak

Immár ötödik alkalommal várta Keszeg a fakitermelőket az Ipoly Erdő Zrt-vel közös rendezésű térségi favágó megmérettetés, mely egyben regionális válogatója is volt az országos Stihl fakitermelő versenynek.

bővebben >>


A Kisirtáspusztai Hegyi Menedékházak 2014. június 20-a után fogadják vendégeiket.

bővebben >>


Megújulnak a Dunakanyar turisztikai szálláshelyei – újra várja a látogatókat a Fekete-hegyi Kulcsosház és a Kisirtási Menedékház Megújulnak a Dunakanyar turisztikai szálláshelyei – újra várja a látogatókat a Fekete-hegyi Kulcsosház és a Kisirtási Menedékház

Megújulnak a Dunakanyar turisztikai szálláshelyei – újra várja a látogatókat a Fekete-hegyi Kulcsosház és a Kisirtási Menedékház

A Dunakanyar hazánk és Közép-Európa egyik kiemelkedő turisztikai célpontja: itt került sor pénteken két, teljes felújításon, korszerűsítésen és bővítésen átesett turista-szálláshely átadására.

bővebben >>


Átadták a Béri andezit kőömlést és kőtárat Átadták a Béri andezit kőömlést és kőtárat

Átadták a Béri andezit kőömlést és kőtárat

A Társaság az elmúlt hónapokban két földtani szempontból jelentős helyszínen végzett beruházást, ezáltal újabb közjóléti, turisztikai létesítményt és ismereteket átadva a turistáknak és a helyben élőknek egyaránt.

bővebben >>További híreink >>
2014. Július
26. Szombat
Az erdő patikája: ORBÁNCFŰ TÚRA (Nagymarosi erdészet)
A túra helyszíne Törökmező, ahol alkalom nyílik többfajta élőhely feltérképezése a gyógyfüvek szempontjából . A túra Fehér-forrástól indul és a halastó mellett elhaladva a zebegényi nagy kaszálókig tart a Malom-patak völgyében, ahol öreg fűzfák adják a kíséretet. A nyári rétek gazdag flórája és a törökmezei források hűs vize igazi csábító erő! hossz kb. 4km, kb. 4 óra . Találkozó: 10:00 Törökmező parkoló
27. Vasárnap
Fazekas tábor gyermekeknek (Diósjenői Erdei Szabadidőpark)
A Diósjenői Erdei Szabadidőpark fazekas tábort hirdet gyermekek részére!
28. Hétfő
Nemeskéri Kiss Géza vadásztábor (Katalinpusztai Kirándulóközpont)
Hagyományainkhoz híven ismét megrendezzük ifjúsági VADÁSZTÁBORUNKAT! Az egyhetes, bentlakásos tábor idén is az Ipoly Erdő Zrt. KATALINPUSZTAI KIRÁNDULÓKÖZPONTJÁBAN kerül megrendezésre. A hajnali és esti vadlesek, íjászat, solymászat, tanösvény, éjszakai túra, lövészet, trófeabírálat, vadászható állatfajaink, vadnyomismeret, erdőgazdálkodás, növényismeret, állathang felismerés és vízvizsgálat mellett most is sok-sok érdekes programmal és játékos feladattal várjuk az erdő és vadgazdálkodási témák iránt érdeklődő (8-14 éves korú) fiúkat és lányokat egyaránt.
2014. Augusztus
09. Szombat
A Börzsöny Patikája-gyógynövénytúra IV. (Diósjenői Erdei Szabadidőpark)
Szeretnéd jobban megismerni a Börzsöny gyógynövényeit? Tudni szeretnéd, mely betegségre ill. annak megelőzésére mely gyógynövény való? Megtudhatod azt is, hogyan, mikor gyűjtsd a növényeket és azokat hogyan használhatod fel!
23. Szombat
Az erdő patikája: KISEZERJÓFŰ TÚRA (Királyréti Erdei Vasút)
Ezúttal Királyréten kirándulunk. Megismerkedünk a nyárvégi virágos mezőkkel, és az alábbi gyógynövényeket is keressük: orvosi somkóró,szappanfű, ürömfüvek, aranyvessző,tövises iglice. réti legyezőfű hossz kb. 3km, 3óra
2014. Szeptember
06. Szombat
Fazekas tanfolyam - felnőttoktatás (Diósjenői Erdei Szabadidőpark)
2014. szeptember 6-tól tanfolyamot indítunk azoknak, akik szeretnék elsajátítani a fazekas mesterség alapjait.
06. Szombat
Erdei Kutakodó kirándulás sorozat 6. - Szarvasok nyomában: a vadászatokról (Királyréti Erdei Vasút)
A Királyréti Erdészet ERDEI KUTAKODÓ kirándulás sorozat hatodik programjának kiemelt témája az erdők királya, a szarvasok és a vadászat. Míg felkeressük a szarvasok által kedvelt tartózkodási helyeket, addig választ kapunk az alábbi kérdésekre is. Miért és hogyan lehet vadászni ezt a királyi vadat ? Ki lehet vadász, mi az a bőgőkürt ? Mi az a cserkelés? MI történik a sebzett vadakkal? Mitől szép a trófea ?
13. Szombat
20. Szombat
A legendás Kámor - kincskereső túra Kámorra (Diósjenői Erdei Szabadidőpark)
A Diósjenői Erdei Szabadidőpark túrát szervez 2014. szeptember 20-án, hogy megtaláljuk Kámor rég elveszettnek hitt kincseit!
21. Vasárnap
Tiéd a völgy! - Kerékpáros szabadidős rendezvény az Autómentes Világnap alkalmából! (Diósjenői Erdei Szabadidőpark)
Teker(eg)j a Börzsönyben Kemence és Diósjenő között jelzett, kitáblázott útvonalon! Egy a fontos: NE AUTÓVAL, hanem bringával gyere!
27. Szombat
Az erdő patikája: GALAGONYA TÚRA (Nagymarosi erdészet)
Nagymaros, séta Köves-mezőn át az Alsó-Körtvélyesig. Ismerkedés a cserjék és fák terméseivel, csipke, kökény, galagonya, som, szeder. Fák, mint gyógynövények. kb 5km. 4 óra
2014. Október
04. Szombat
III. Zúg az erdő,zeng a kürt (Diósjenői Erdei Szabadidőpark)
Egy program vadászatról nem csak vadászoknak.
11. Szombat
Erdei Kutakodó kirándulás sorozat 7. - állati nyomkeresés (Királyréti Erdei Vasút)
A Királyréti Erdészet ERDEI KUTAKODÓ kirándulás sorozat hetedik programjának kiemelt témája az állati nyomok után való kutakodás. Mik lehetnek nyomok? Mire következtethetünk a nyomokból? Éberségből vizsgázunk a hetedik kiránduláson.
2014. November
14. Péntek
Erdei Kutakodó kirándulás sorozat 8. - A Téli phenésre készülve (Királyréti Erdei Vasút)
A Királyréti Erdészet ERDEI KUTAKODÓ kirándulás sorozat utolsó előtti programjának kiemelt témája az erdei élővilág téli pihenésre való felkészülése. A kirándulás során megválaszoljuk azt a fontos kérdést is, hogy vajon tudják-e az állatok, hogy milyen tél vár rájuk, és milyen jelekből lehet ezt észrevenni ?
2014. December
20. Szombat
Erdei Kutakodó kirándulás sorozat 9. - az erdő karácsonya, Erdőismerők avatása (Királyréti Erdei Vasút)
A Királyréti Erdészet ERDEI KUTAKODÓ kirándulás sorozat záró rendezvényére hívunk mindenkit. Karácsonyfát díszítünk felelevenítjük az elmúlt kirándulások nagy eseményeit és a legkedveltebb útvonalat járjuk végig együtt újra.

ende
KeresésDOMSZKY PÁL MATRACSZÁLLÁS
DOMSZKY PÁL MATRACSZÁLLÁS
 
TÓVIKI VENDÉGHÁZ
TÓVIKI VENDÉGHÁZ
 
KATALINPUSZTAI KIRÁNDULÓKÖZPONT
KATALINPUSZTAI KIRÁNDULÓKÖZPONT
 
KIRÁLYHÁZA FELSŐ
KIRÁLYHÁZA FELSŐ
 
ZEBEGÉNYI ERDEI SÁTORTÁBOR
ZEBEGÉNYI ERDEI SÁTORTÁBOR
 
BÁNKI VENDÉGHÁZ
BÁNKI VENDÉGHÁZ
 
PÉNZÁSÁSI ERDEI TURISTAHÁZ
PÉNZÁSÁSI ERDEI TURISTAHÁZ
 
Kisirtáspusztai hegyi menedékházak
Kisirtáspusztai hegyi menedékházak
 
KIRÁLYHÁZA ALSÓ
KIRÁLYHÁZA ALSÓ
 
SZÉNPATAKI KULCSOSHÁZ
SZÉNPATAKI KULCSOSHÁZ
 
WENCKHEIM-HÁZ
WENCKHEIM-HÁZ