UGRÁS AZ OLDALRA
A keresett oldal hivatkozása megváltozott.
Az oldal aktuális linkje: http://www.ipolyerdo.hu/hirek/623-kozerdeku_turainformaciok_
2012. 11. 18.
Közérdekű túrainformációk
Erdőgazdálkodási aktuális feladatok miatt néhány turista út forgalmát szükség esetén korlátozhatjuk, elterelhetjük, akár hétvégeken is. Az alábbiakban az aktuálisan érintett területeinkről adunk felvilágosítást.

TISZTELT ERDŐLÁTOGATÓK!

Az alábbi térképen az Önök biztonsága érdekében kívánunk információkat adni.

A jelmagyarázat a Legend kapcsolóval nyitható meg. A térkép szabadon nagyítható.

Egy útra kattintva információt kaphatnak annak jelzéséről, a színekkel kiemelt területekre kattintva pedig az utat aktuálisan érintő korlátozásról.

Bordó színnel az erdőgazdálkodási munkák miatt időszakosan nehezen járható, esetenként balesetveszélyes területeket ábrázoltuk. E rövid szakaszokon biztonsági okból, átmenetileg eltereljük a jelzésről a turistaforgalmat. Lehetőség szerint ajánlunk más útvonalat, amit természetesen ideiglenes jelzéssel jelölünk az erdőben is, az érintett útszakaszt pedig rövid időn belül helyreállítjuk.

Az időszakos kényelmetlenségért szíves türelmüket kérjük!

A világosbarnára színezett területek a vadászattal érintett körzeteket ábrázolják, feltüntetve a korlátozás idejét. Ilyenkor a jelzett területre bemenni veszélyes, ezért kérjük Önöket, hogy a megjelölt időszakban ezeket a helyeket ne látogassák!

Az erdőterület érintett részein figyelemfelhívó táblákkal is segítünk tájékozódni az egyes útszakaszok használhatóságáról.

A kék sávval jelölt útszakaszok használata műszaki munkálatok, vagy az időjárás okozta balesetveszély miatt korlátozott.

Megértésüket köszönjük, és balesetmentes közlekedést kívánunk!


View Larger Map

 

Az erdei viselkedés szabályai

Bár az erdőterületet gyalogosan, saját felelősségére bárki látogathatja, azonban bizonyos szabályok ismerete és betartása szükséges.

A kirándulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális korlátozásokról (tűzgyújtás, stb.), meteorológiai helyzetről, hiszen ez határozza meg az öltözködésünket, magunkkal vitt ételt, italt.

Az erdei utunk során keletkezett hulladékot vigyük el a legközelebbi szemetesig – vagy akár az otthoni hulladékgyűjtőbe! Ne hagyjunk mást magunk után, csak lábnyomainkat, és csak emlékeinket (akár fénykép formájában) vigyük magunkkal!

Tüzet csak a kijelölt tűzrakóhelyeken szabad gyújtani, de erős szélben vagy tűzgyújtási tilalom esetén még ott sem!

Az erdő növények és állatok ezreinek élőhelye. Viselkedjünk benne vendéghez illő, kellő tisztelettel, fegyelmezetten! Úgy bánjunk az erdő lényeivel, ahogyan szeretnénk, hogy velünk is bánjanak!

A természetben nyitott szemmel és füllel, a szépségre fogékony szívvel járjunk. Osszuk meg a itt szerzett tapasztalatainkat és élményeinket másokkal!

Hagyjunk magunk után rendben a játszó, pihenő és táborhelyet, hogy mások is örömüket lelhessék benne!

Az erdőben gyűjtött gombát minden esetben mutassuk meg gombaszakértőnek! Gombaszakértő a legtöbb piacon működik.

Ne használjunk az erdőterületen gépjárművet, hiszen ezt csak az erre kijelölt útvonalakon szabad csakúgy, mint kerékpározni vagy lovagolni.

Már a túra útvonalának tervezésekor hasznos segítségünkre van a megfelelő turistatérkép. Bár több helyütt is térképes és irányjelző táblák segítik a tájékozódásunkat, a térképet mégse felejtsük otthon, vagy kérjük a kirándulóközpontokban!

A térségben mindenütt előfordulhat kullancs. Ellenük a legjobb védekezés a megfelelő öltözet (zárt cipő, hosszúnadrág) és a különböző riasztószerek használata. Kirándulás után mindig vizsgáljuk át magunkat, találunk-e kullancsot testünkön!

Egy erdei túra során valószínűleg több alkalommal találkozunk más túrázókkal. Egy kis közösség tagjai vagyunk, ezért megszokott az üdvözlés, a figyelem egymás között.

Bármilyen más kérdéssel, kéréssel bizalommal fordulhat erdészeinkhez, akik a rájuk bízott erdőterület legjobb ismerői.

 

ende
KeresésKIRÁLYHÁZA ALSÓ
KIRÁLYHÁZA ALSÓ
 
WENCKHEIM-HÁZ
WENCKHEIM-HÁZ
 
Márianosztrai Fogadóépület és Szálláshely
Márianosztrai Fogadóépület és Szálláshely
 
Somoskői Kirándulóközpont szálláshelye
Somoskői Kirándulóközpont szálláshelye
 
TÓVIK VENDÉGHÁZ
TÓVIK VENDÉGHÁZ
 
KIRÁLYHÁZA FELSŐ
KIRÁLYHÁZA FELSŐ
 
KATALINPUSZTAI KIRÁNDULÓKÖZPONT
KATALINPUSZTAI KIRÁNDULÓKÖZPONT
 
BÁNKI VENDÉGHÁZ
BÁNKI VENDÉGHÁZ
 
ZEBEGÉNYI ERDEI SÁTORTÁBOR
ZEBEGÉNYI ERDEI SÁTORTÁBOR
 
Kisirtáspusztai hegyi menedékház és táborhely
Kisirtáspusztai hegyi menedékház és táborhely
 
DOMSZKY PÁL MATRACSZÁLLÁS
DOMSZKY PÁL MATRACSZÁLLÁS
 
PÉNZÁSÁSI ERDEI TURISTAHÁZ
PÉNZÁSÁSI ERDEI TURISTAHÁZ
 
SZÉNPATAKI KULCSOSHÁZ
SZÉNPATAKI KULCSOSHÁZ
 
Kútbereki Turistaház, Matracszállás és Nomád Táborhely
Kútbereki Turistaház, Matracszállás és Nomád Táborhely