2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes program megtekintése ›

2019. március 21.

Megnyitott a Királyréti Kirándulóközpont

A mai napon új értékkel gazdagodott az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai kínálata, mely a kirándulók számára nyújt további lehetőségeket.

Dr. Nagy István agrárminiszter ünnepélyes keretek között adta át a Társaság idei jelentős beruházását, a Királyréti Kirándulóközpont legújabb épületét.   

“Fontosnak tartjuk az épített örökség megóvását, megőrzését. A jelenlegi fejlesztés lehetővé tette, hogy a 150 éves, egykori uradalmi iskolát, mely később erdészlakként is működött, ma a közjólét és a turisztika szolgálatába állítsuk – hangsúlyozta az átadó alkalmával Kiss László az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója.

A rekonstrució során az épületben egy múzeumi részt alakítottak ki, emellett megnyitottak még egy erdei boltot és egy kávézót.

A múzeum gazdálkodástörténeti bemutatóhely, mely a környék gazdag múltjával, az itt folytatott bányászat, vaskohászat és erdőgazdálkodás történeti emlékeivel ismerteti meg az érdeklődőket. A létesítmény tovább gazdagítja Királyrét turisztikai szolgáltatásait, és lehetőséget teremt arra, hogy a térség tárgyi és szellemi értékeit méltó módon mutassák be a nagyközönségnek.

“A Királyréti Kirándulóközpont átadásával nem állnak meg a fejlesztések a Társaságnál, tovább dolgozunk azon, hogy a pihenni vágyók előtt még szélesebbre tárjuk erdeink kapuit, hiszen ma már, az erdővagyon kezelése mellett az erdészek egyik fontos  feladata az erdők természeti, kulturális és történelmi értékeinek megőrzése és bemutatása.  Szeretnénk olyan szolgáltatást nyújtani, mely hozzájárul a szabadidő egészséges, tartalmas eltöltéséhez. Ezért is vagyunk büszkék a ma átadott Királyréti Kirándulóközpontra.- hangsúlyozta a vezérigazgató.”

A Királyréti Kirándulóközpont fejlesztése 228 millió forintba került, ebből 153 millió forint érték a VEKOP-4.1.1-15-2017-00006 “Gyalogszerrel felfedezni a Börzsöny turisztikai termékkínálatát”projekt támogatási összegéből valósult meg.  A fennmaradó hányadot az erdőgazdaság tevékenységének bevételéből biztosította.

Az átadóünnepségről készült fotók az OEE oldalán elérhetőek:

https://www.oee.hu/galeria/9/537

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok