UGRÁS AZ OLDALRA

Gombáznék, szabad?

Az esős nyár a nyaralóknak nem kedvezett, a gombáknak annál inkább. De ismerjük-e a gomba begyűjtésének szabályait?

bővebben >>


Átadták a rekonstruált „Magyar feltámadás barlangot” Átadták a rekonstruált „Magyar feltámadás barlangot”

Átadták a rekonstruált „Magyar feltámadás barlangot”

Több évtized után újra látható a salgótarjáni „Magyar feltámadás barlang” a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Ipoly Erdő Zrt. által közös erővel megvalósított rekonstrukciós munkálatoknak köszönhetően.

bővebben >>


Változások a turistautak nyomvonalában

Jó néhány helyen módosulnak a börzsönyi turistautak nyomvonalai, elsősorban annak érdekében, hogy az időszakosan keréknyomossá váló erdészeti szállítóutakról turistabarát nyomvonalakra kerüljenek át.

bővebben >>


Királyréti parkolási rendszer

A Királyréti Erdészet területén a közforgalom számára részben megnyitott erdészeti utak mentén lévő parkolók vonatkozásában Társaságunk térítéses parkolási rendszert vezet be 2007. nyarától.

bővebben >>További híreink >>
 
Üdvözöljük az Ipoly Erdő Zrt. oldalán!
 
Társaságunk a legnagyobb erdőgazdálkodó Nógrád megyében és Pest megye északi részén, amely a Cserhát és a Börzsöny hegység állami erdőterületeinek kezelését jelenti. Ennek a feladatnak stabil gazdálkodású ellátása hosszú szakmai múltra nyúlik vissza. Nem csak gazdasági partnereink számára nyújt elégedettséget a munkánk, hanem a társadalom erdővel kapcsolatos közjóléti szerepét és igényeit is (ökoturisztika, pihenés, aktív rekreáció, erdei iskolák, tanösvények, erdei vasutak, források védelme stb.) teljes mértékben betöltjük.
 
 
Honlapunkon nem csak az erdőgazdálkodásról talál képeket, letölthető anyagokat de tájékozódhat a turisztikai látványosságokról, történeti emlékhelyekről, a térséget érintő kutatásokról, emellett szállást foglalhat és bejelentkezhet erdei iskoláinkba is. Az alábbi térkép is segíti a térbeli eligazodásban.


Az Ipoly Erdő Zrt. célja, hogy az általunk kezelt természeti környezetbe családjukkal, barátaikkal érkezők is magukénak érezzék azt és befogadó otthonra találjanak az erdőben. Ezért kérjük Önöket, hogy közösen vigyázzunk természeti értékeinkre, kincseinkre! Eredményes, jó munkánkhoz észrevételeikkel nagyban hozzájárulhatnak.
(email a szerkesztőnek: info@ipolyerdo.hu)
 
Az Ipoly Erdő Zrt. 1993. június 1-én alakult, tulajdonosa a magyar állam. A kezelésében lévő 64 ezer hektárnyi állami erdő két megye, Nógrád teljes és Pest megye északi részében található. Az erdők két, természet- és tájföldrajzi, valamint társadalmi-gazdasági viszonyaiban is más jellemzőket hordozó területen, a Cserháton és a Börzsönyben terülnek el.
A részvénytársaság által kezelt két erdőgazdasági tájegység domborzati- és növényföldrajzi viszonyaiban is lényegesen eltér egymástól. Míg a Börzsöny mély völgyekkel és meredeken kiemelkedő gerincekkel-bércekkel tagolt, s erdőtársulásaiban elsősorban a bükk és tölgy dominál, addig a Cserhát lankás dombjain, széles medencéiben, kilaposodó völgyeiben a cser és az akác az uralkodó. Fafajösszetétel és minőség tekintetében is jelentős különbségeket tapasztalhatunk. Ezen fajsúlyos és lényegi heterogenitás az erdők kezelését illetően, eltérő erdőgazdálkodási módszerek használatát teszik szükségessé.
Szakembereink ennek megvalósítása során elsődleges feladatuknak tekintik az ésszerű természetközeli és tartamos erdőgazdálkodás révén a fa, mint természetes alapanyag újratermelését, erdeink szakszerű kezelését. Ilyen módon, az erdőhöz kapcsolódó társadalmi igények minél szélesebb körű kielégítése mellett, a biodiverzitás és az erdő ökológiai stabilitásának biztosításával, hosszútávon az erdővagyon növelésére törekszünk.
Célunk, hogy a jövő nemzedékeinek se kelljen lemondania az erdő által nyújtott felüdülésről, rekreálódásról, élményekről, páratlan természeti értékeinkről!
 
Szeretettel várjuk erdeinkben, ahol kézzel foghatóan tapasztalhatja meg mindazt, amit honlapunkon megtalál! 
 
 
ende
KeresésTÓVIKI VENDÉGHÁZ
TÓVIKI VENDÉGHÁZ
 
SZÉNPATAKI KULCSOSHÁZ
SZÉNPATAKI KULCSOSHÁZ
 
WENCKHEIM-HÁZ
WENCKHEIM-HÁZ
 
KATALINPUSZTAI KIRÁNDULÓKÖZPONT
KATALINPUSZTAI KIRÁNDULÓKÖZPONT
 
KIRÁLYHÁZA ALSÓ
KIRÁLYHÁZA ALSÓ
 
ZEBEGÉNYI ERDEI SÁTORTÁBOR
ZEBEGÉNYI ERDEI SÁTORTÁBOR
 
BÁNKI VENDÉGHÁZ
BÁNKI VENDÉGHÁZ
 
DOMSZKY PÁL MATRACSZÁLLÁS
DOMSZKY PÁL MATRACSZÁLLÁS
 
Kisirtáspusztai hegyi menedékházak
Kisirtáspusztai hegyi menedékházak
 
PÉNZÁSÁSI ERDEI TURISTAHÁZ
PÉNZÁSÁSI ERDEI TURISTAHÁZ
 
KIRÁLYHÁZA FELSŐ
KIRÁLYHÁZA FELSŐ